Werken Aan Jezelf >> Zo Krijg Je Een Relatie

Werken aan jezelfIs werken aan jezelf echt nodig als je single bent en toe aan een relatie? Ik heb 3 belangrijke vragen voor je:

1. Hoe lang ben je bereid om te wachten tot het lot je de perfecte partner levert?

2. Kun je eerlijk zeggen: “Ik ben bereid om alles te doen wat nodig is om zo te veranderen dat ik zelf de ideale partner wordt?”

Ik weet dat velen van jullie teleurgesteld zijn in de liefde. Ik zie de twijfels en onzekerheden in de e-mails die ik krijg. Maar ik ben direct: wat is je antwoord op vraag 2?

Je kunt je besluit testen door je antwoord op de derde vraag:

3. Wat is je liefdeleven je waard?

Niemand klaagt over geld uitgeven als het gaat om opleiding, representatieve kleding, een vakantie of dat paar hele mooie schoenen. En toch zie je maar weinig singles die investeren in hun liefdeleven.

Het idee dat liefde vanzelf moet komen en geen moeite of geld mag kosten, is wijdverbreid. Maar wat ik zeker weet, is dit:

De gelukkige paren die ik ken, hadden niet plotseling “geluk”.

Persoonlijke groei

De meesten van hen investeerden in persoonlijke groei. Ze werkten aan zichzelf door middel van therapie, coaching, workshops, boeken en seminars. Ze keken naar zichzelf en naar wat liefde nu eigenlijk is. Ze kregen besef van hun eigen valkuilen en onverwerkte emotionele kwesties en ontwikkelden zich als persoon. Werken aan jezelf is geen overbodige luxe.

En toen ze hun partner vonden, hielden ze daar niet mee op. Ze bleven gezamenlijk op zoek naar informatie over hoe je een relatie laat werken.

Kijk er eens zo naar: als je van koken houdt, heb je waarschijnlijk meer dan één kookboek in je keuken. Je bent altijd op zoek naar nieuwe recepten. En je verwacht niet dat de eerst keer dat je een recept maakt, het direct goed lukt. Je weet dat oefening kunst baart. Zo is het ook met de liefde.

Werken aan jezelf

Ik denk dat het belangrijk is om te beginnen met het maken van een afspraak met jezelf om de beste jij te zijn die je kunt zijn. Als je je erop richt om die eigenschappen en gedragingen van jezelf te versterken die je (toekomstige) partner zal waarderen, zal je hele leven er beter uit gaan zien.

Vergeet niet dat als jij het zelfvertrouwen hebt dat je echt klaar bent voor de liefde, je vrienden en familie eerder aan jou zullen denken als dat stuk van een neef of vriend op bezoek komt.

De eerste stap is om verantwoordelijkheid te nemen voor waar je nu bent in je leven en er iets aan te doen. Niemand anders zal het voor je doen.

Jezelf ontwikkelen

Dit blog staat vol met informatie over wat liefde nu eigenlijk is en werken aan jezelf om de ideale partner te worden, doe je door mijn boeken te lezen:

Mannen en Relaties – Hoe je met mannen omgaat zodat ze voor je gaan.

De Law of Attraction en de Liefde – De ontwikkeling van je emotionele “uitstraling” en hoe je daarmee de partner aantrekt met de persoonlijkheid die jij graag wilt.

Bindingsangst Verlatingsangst – Ontdek hoe je het beste om gaat met mensen die hier last van hebben.

Werken aan jezelf werpt zijn vruchten af, in de liefde en ook alle andere gebieden van het leven.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Grenzen Stellen Voor Een Gezonde Relatie Gezonde emotionele aantrekkingskracht ontstaat als je een goede relatie met jezelf hebt. Gezonde grenzen stellen gaat je dan makkelijk af. Deze minise...
Jezelf Waarderen En Je Zelfbeeld Verbeteren Een van de redenen dat het moeilijk is om weer op het versierpad te gaan nadat je gekwetst bent, is het grote verlies aan vertrouwen dat je ervaart na...
Meer Liefde In Je Leven? – 3 Simpele Stappen Laatst hoorde ik iemand zeggen, "Door te klagen word je een problemenmagneet". Ik bedacht hoe waar dat is - en hoe we dat snel kunnen veranderen door ...
Date Nooit Iemand Zonder Zelfrespect – 5 Red... Als het om relaties gaat, kent iedereen onzekerheden. Soms zijn die gevoelens begrijpelijk. Bijvoorbeeld als je nog niet weet of de man of vrouw waar ...